sâmbătă, 21 februarie 2009

ce au in comun siberienii cu porumbeii

O imagine cunoscută probabil tuturor din zilele călduroase sau toride ale anului sunt vrăbiile de prin oraşe foindu-se fericite prin câte-o baltă cu apă călduţă rămasă de la ploaia din noaptea precedentă. Sau, în perioadele mai secetoase, o baie de praf; o fac şi găinile, cu mic cu mare, toată gaşca, în praful drumurilor de ţară. De cum dă însă îngheţul, situaţia se schimbă. Toate păsările care mai rămân pe la noi (excepţie fac poate ciorile si neamurile lor apropiate, care parcă n-au nicio treabă cu frigul), stau mai toată ziulica înfoiate ca un ghemotoc de pene pe la streşini de clădiri, ferite de vânt, încercând să prindă cum pot căte o rază de soare.


Ieri am avut însă o surpriză, de unde şi titlul postării precum şi răspunsul: ce au în comun siberienii cu porumbeii? Ambii preferă din când în când o baie la copcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Baia Mare, Maramureş, Romania
Născut la Baia Mare, Maramureş, România. Absolvent al Facultăţii de Chimie (1995) şi a Academiei de Muzică Gh. Dima (2007) ambele la Cluj. Pasionat de excursii si natură încă din copilărie; fotografia a venit puţin mai târziu, în adolescenţă, în principiu ca accesoriu în excursii, devenind în timp o pasiune la fel de importanta precum ieşirile în natură. Azi orice excursie fără un aparat foto la mine mi se pare inutilă.